Jak starosta Stržínek překrucuje fakta?

17.06.2020 16:04


Přesně tak, jak to politici z hnutí Andreje Babiše dělají i na celostátní úrovni. Pan Stržínek na náš názor na instalaci represivních radarů zareagoval v místním týdeníku vyjádřením, které má k pravdě skutečně daleko. Proto zveřejňuje reakci našeho zastupitele Václava Chajdrny, kterou zaslal do týdeníku Jalovec:
Dobrý den pane redaktore,
dovolte abych reagoval na tvrzení starosty Stržínka v týdeníku Jalovec, vydání ze dne 2.6.2020, článek Valmez – další radary.
Dle starosty jsme ve svém příspěvku na sociální síti překrucovali fakta. Takže si shrňme, jak s fakty nakládá starosta Stržínek.
1) Starosta si pro informaci o nákladech MHD ve V.M. zřejmě záměrně vybral rok 2019, kdy město jednorázově doplácelo provoz MHD za předchozí období, a náklady města se tak mimořádně vyšplhaly na 19 mil. Kč. V běžném roce jsou ale skutečné náklady města pouze 13 mil. Kč., o 6 mil. Kč méně, než uvádí starosta. Navíc provoz MHD město dokázalo v plném rozsahu financovat už dávno před pořízením prvního radaru, takže pokud nyní v souvislosti s příjmem z pokut argumentuje starosta platbou za provoz MHD, svědčí to spíše o ne zrovna dobré finanční kondici jím vedeného města. Starosta tímto také přiznává, že jej k prosazování nových radarů vede především finanční příjem, nikoli zvyšování bezpečnosti.
2) U informace o nákladech na projekt florálního kostela pan starosta „zapomněl“ sdělit, že město tento jistě bohulibý nápad vyjde na více než čtvrt milionu korun z vlastních prostředků. Měl by si to ovšem pamatovat, osobně pro toto navýšení výdajů města hlasoval.
3) Tiskové výstupy města dle starosty zajišťují pouze dva lidé. Opět ovšem neuvedl kompletní informaci, protože zamlčel dohody, objednávky a smlouvy, které jsou na podobné činnosti městem uzavírány. Například na lednovém předávání Ceny města byl sice přítomen tiskový mluvčí města, který v souladu se svou pracovní náplní nafotil celou akci, vedení města přesto najalo a zaplatilo dalšího fotografa na zajištění „fotografických prací při Ceně města“.
Všechny výše uvedené informace je možno ověřit si na oficiálním webu Valašského Meziříčí.
K názoru starosty, že Nezávislí mají v zastupitelstvu jen jednoho zástupce a jejich jediným programem je kritika, lze říci jen toto: pro město a jeho obyvatele je lepší jeden aktivní a diskutující zastupitel opozice, než deset pasivních a mlčících zastupitelů za vládnoucí koalici. Navíc kdyby starosta více naslouchal návrhům opozice (nikoli pouze kritice), nemusela například jím osobně řízená příprava projektu na sportovní halu skončit fiaskem a milionovými ztrátami města a kraje.
S přáním pěkného dne
Mgr. Václav Chajdrna, zastupitel za Nezávislé Valašské Meziříčí

Zpět

Není k dispozici žádný popis fotky.

Kontakt

Nezávislí Valmez Valmez

+420 724 205 381

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode